انواع دارایی: طبقه بندی دارایی و مثال

ساخت وبلاگ

Types of Assets Asset Classification Examples

ارزش گذاری یک شرکت یا تهیه صورتهای مالی آن نیاز به درک خوبی از دارایی و طبقه بندی آنها دارد. روش های مختلفی برای طبقه بندی دارایی ها وجود دارد ، اما در هنگام تهیه ترازنامه سه معیار اصلی وجود دارد: نقدینگی ، ملموس بودن و استفاده. از آنجا که برای هر طبقه بندی دو دسته وجود دارد ، شش نوع دارایی وجود دارد که هنگام تهیه صورتهای مالی خود باید در نظر بگیرید.

در این مقاله ، با توجه به سه معیار اصلی ، در مورد دارایی ها و طبقه بندی آنها خواهید آموخت. شما همچنین در مورد شش دسته دارایی ، با نمونه هایی از دارایی های موجود در هر گروه ، می آموزید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صورتهای مالی یا ارزیابی شرکت ، این مقالات را در زیر بررسی کنید:

بخش هایی از برگه های Google خود را به اشتراک بگذارید ، تغییرات را بررسی کنید ، بررسی کنید و تغییرات را تأیید کنید و داده های مختلف را از منابع مختلف همگام کنید - همه در عرض چند ثانیه.

دارایی ها چیست؟و چگونه دارایی ها طبقه بندی می شوند؟

دارایی منبعی است که متعلق به یک فرد ، شرکت یا نهادی است که انتظار می رود ارزش پولی داشته باشد. دارایی ها را می توان با توجه به معیارهای بسیاری طبقه بندی کرد ، اما نقدینگی ، ملموس بودن و استفاده آنها سه طبقه بندی رایج است.

نقدینگی دارایی ها به این امر اشاره دارد که چقدر سریع می توانند به پول نقد تبدیل شوند. این یک جنبه مهم است و بخش اصلی دارایی های موجود در ترازنامه را تشکیل می دهد: فعلی در مقابل غیر جاری. ملموس بودن به این امر اشاره دارد که آیا دارایی ها حضور فیزیکی دارند یا خیر. به عنوان مثال ، یک کامپیوتر یک دارایی ملموس است ، اما نرم افزاری که اجرا می کند نیست. سرانجام ، دارایی ها را می توان با توجه به استفاده یا هدف آنها طبقه بندی کرد: عملیاتی در مقابل غیر عملیاتی.

تجزیه و تحلیل صورتهای مالی بخش مهمی از فرآیندهای تصمیم گیری هر شرکت است. در اینجا همه چیزهایی که باید بدانید وجود دارد.

انواع دارایی

با توجه به سه طبقه بندی دارایی های شرح داده شده در بخش قبلی ، شش نوع دارایی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. در زیر ، شما توضیحات و نمونه هایی از هر یک دارید.

دارایی های فعلی

دارایی های فعلی به عنوان دارایی های مایع نیز شناخته می شوند. به عبارت دیگر ، آنها دارایی هستند که در کمتر از یک سال می توانند به پول نقد یا معادل نقدی تبدیل شوند. دارایی های فعلی ابتدا در ترازنامه ذکر شده است و ارزش آنها نسبت نقدینگی شرکت را تعیین می کند. مایع ترین دارایی های نقدی ، حساب های دریافتنی و اوراق بهادار قابل فروش است. هرگونه منابع و همچنین کالاها یا محصولات نیز دارایی های نقدی در نظر گرفته می شود ، اما تبدیل آنها به پول نقد می تواند طولانی تر شود.

دارایی های غیر جاری

دارایی های غیر جاری همچنین به عنوان دارایی های ثابت یا بلند مدت شناخته می شوند که در زیر دارایی های فعلی در ترازنامه قرار دارند. بر خلاف دارایی های فعلی ، این موارد در کمتر از یک سال به پول نقد تبدیل نمی شوند. هزینه دارایی های غیر جاری معمولاً بر زندگی مفید دارایی تقسیم می شود ، نه فقط تاریخ خرید. بسته به نوع آن ، استهلاک ، استهلاک یا کاهش مصرف اعمال می شود. ساختمانها ، زمین ، وسایل نقلیه ، ماشین آلات و تجهیزات.

دارایی های ملموس

دارایی های ملموس آنهایی هستند که حضور فیزیکی دارند. به عبارت دیگر ، می توانید آنها را ببینید و لمس کنید. دارایی های موجود در ترازنامه برای اولین بار به عنوان جریان فعلی یا غیر جریان طبقه بندی می شوند ، اما با ملموس بودن آنها نیز طبقه بندی می شوند. به عنوان مثال ، پول نقد و موجودی هم دارایی های فعلی و هم ملموس هستند. تجهیزات ، ساختمانها ، ماشین آلات و تجهیزات نیز به عنوان دارایی ملموس طبقه بندی می شوند. بر خلاف دارایی های نامشهود ، دارایی های ملموس هزینه های مربوط به ذخیره سازی ، نگهداری و توزیع را مرتبط دارند.

دارایی های نامشهود

دارایی های نامشهود آنهایی هستند که حضور فیزیکی ندارند. بر خلاف دارایی های ملموس ، آنها را نمی توان دید یا لمس کرد و ارزش آنها معمولاً توسط شرکت تعیین می شود. ارزش دارایی های نامشهود به اندازه پایدار نیست ، اما مدیریت و ذخیره آنها آسان تر است و انتقال مالکیت نیازی به حمل و نقل ندارد. برخی از دارایی های نامشهود مشترک شامل مالکیت معنوی ، ثبت اختراعات ، حق چاپ و حسن نیت است.

نحوه محاسبه ارزیابی یک شرکت

روش های مختلفی برای محاسبه ارزیابی یک شرکت وجود دارد. در اینجا یک مرور کلی از متداول ترین روش ها برای تعیین ارزیابی یک شرکت ارائه شده است.

How to Calculate the Valuation of a Company

دارایی های عملیاتی

دارایی های عملیاتی به مواردی که برای عملیات روزانه شرکت لازم است اشاره دارد و تأثیر مستقیمی در تولید درآمد دارد. اینها می تواند شامل دارایی های فعلی و غیر جاری و همچنین دارایی های ملموس و نامشهود باشد. این دارایی ها به طور مستقیم بر سودآوری شرکت تأثیر می گذارد و برای محاسبه معیارهای مهم مالی مانند دارایی های عملیاتی خالص یا نرخ گردش دارایی استفاده می شود. برخی از دارایی های عملیاتی مشترک عبارتند از: نقدی ، ساختمانها ، ماشین آلات ، حق ثبت اختراع و کپی رایت.

دارایی های غیر عملیاتی

دارایی های غیر عملیاتی نیز به عنوان دارایی های اضافی شناخته می شوند. در حالی که لزوماً برای عملیات روزانه مورد نیاز نیستند ، اما هنوز هم می توانند برای شرکت درآمد ایجاد کنند. به عنوان مثال ، شرکت شما ممکن است زمینی را که قصد دارد در آینده از آن استفاده کند خریداری کند. این زمین خالی هنوز بخشی از عملکرد شرکت نیست ، اما مطمئناً دارای ارزش و پتانسیل تولید درآمد برای شرکت است. دارایی های غیر عملیاتی می توانند شامل اوراق بهادار قابل فروش ، سرمایه گذاری های کوتاه مدت ، درآمد بهره در سپرده های ثابت و زمین های خالی یا ساختمانها باشند.

نمونه هایی از دارایی ها و انواع آنها

لیست زیر شامل نمونه هایی از دارایی ها در شش دسته شرح داده شده در بخش قبلی است.

  • دارایی های فعلی: پول نقد ، اوراق بهادار قابل فروش ، حساب های دریافتنی ، لوازم ، کالاها و محصولات.
  • دارایی های غیر جریان: ساختمانها ، زمین ، وسایل نقلیه ، ماشین آلات و تجهیزات.
  • دارایی های ملموس: پول نقد ، موجودی ، لوازم ، ساختمانها ، ماشین آلات و تجهیزات.
  • دارایی های نامشهود: مالکیت معنوی ، حق ثبت اختراع ، کپی رایت و حسن نیت.
  • دارایی های عملیاتی: پول نقد ، ساختمانها ، ماشین آلات ، ثبت اختراعات و حق چاپ.
  • دارایی های غیر عامل: اوراق بهادار قابل فروش ، سرمایه گذاری های کوتاه مدت ، درآمد بهره در سپرده های ثابت ، زمین های خالی یا ساختمانهای خالی.

چگونه می توان FP & A خود را در بالای صفحات Google خودکار کرد؟

Layer یک افزودنی است که تیم های مالی را به ابزارهایی برای افزایش کارآیی و کیفیت داده در فرآیندهای FP & A خود در بالای برگه های Google مجهز می کند. بخش هایی از برگه های Google خود را به اشتراک بگذارید ، تغییرات را بررسی کنید ، بررسی کنید و تغییرات را تأیید کنید و داده های مختلف را از منابع مختلف همگام کنید - همه در عرض چند ثانیه. ببینید چگونه کار می کند.

با استفاده از لایه ، می توانید:

  • به اشتراک گذاری و همکاری: جمع آوری و اعتبار سنجی داده های خود را از طریق کنترل کاربر خودکار کنید.
  • AUTOMATE & SPAIR: برنامه ریزی تکراری داده ها و وظایف توزیع را برنامه ریزی کنید.
  • ادغام و همگام سازی: به پشته فنی خود متصل شوید و تمام داده های خود را در یک مکان همگام سازی کنید.
  • تجسم و گزارش: گزارش ها را با داده های زمان واقعی و تصمیمات عملی تولید و به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد زمان محدود: امروزه افزودنی Sheets Layer Google را نصب کنید و به تمام ویژگی های پرداخت شده دسترسی رایگان داشته باشید ، بنابراین می توانید مدیریت ، خودکار سازی و مقیاس بندی FP & A را در بالای برگه های Google شروع کنید!

نتیجه

همانطور که دیدید ، طبقه بندی دقیق دارایی برای افراد ، شرکت ها و موسسات مهم است. طبقه بندی دقیق و ارزیابی دارایی ها برای شرکت ها و موسسات بسیار مهم است ، زیرا شما باید آنها را در صورتهای مالی ، مانند ترازنامه ، برای طلبکاران ، سرمایه گذاران و سهامداران گزارش دهید.

اکنون سه معیار اصلی که برای طبقه بندی دارایی ها در صورتهای مالی و شش نوع دارایی حاصل از آن استفاده می شود ، می دانید. شما توضیحات و نمونه هایی از شش نوع دارید ، بنابراین می توانید هنگام تهیه صورتهای مالی خود ، دارایی های خود را به طور دقیق طبقه بندی کنید. علاوه بر این ، می توانید از این اطلاعات برای درک بهتر ترازنامه شرکت های دیگر استفاده کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صورتهای مالی و روشهای مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل آنها ، نگاهی بیندازید:

بخش هایی از برگه های Google خود را به اشتراک بگذارید ، تغییرات را بررسی کنید ، بررسی کنید و تغییرات را تأیید کنید و داده های مختلف را از منابع مختلف همگام کنید - همه در عرض چند ثانیه.

هادی اشتیاق به فناوری ، بازاریابی و صفحات گسترده دارد. وی علاوه بر مدرک علوم کامپیوتر ، تجربه گسترده ای در توسعه ، راه اندازی و مقیاس گذاری فرآیندهای بازاریابی محتوا در استارتاپ های SaaS دارد.

در ابتدا 23 نوامبر 2022 منتشر شد

پست های مرتبط

پیشنهاد زمان محدود!

قبل از 15 ژانویه ، افزودنی لایه های Google Sheets را نصب کنید و به همه ویژگی های پرداخت شده دسترسی رایگان داشته باشید.< SPAN> شما اکنون سه معیار اصلی استفاده شده برای طبقه بندی دارایی ها در صورتهای مالی و شش نوع دارایی حاصل را می دانید. شما توضیحات و نمونه هایی از شش نوع دارید ، بنابراین می توانید هنگام تهیه صورتهای مالی خود ، دارایی های خود را به طور دقیق طبقه بندی کنید. علاوه بر این ، می توانید از این اطلاعات برای درک بهتر ترازنامه شرکت های دیگر استفاده کنید.

بهترین بروکر فارکس...
ما را در سایت بهترین بروکر فارکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : داریوش اسدزاده بازدید : 69 تاريخ : چهارشنبه 9 فروردين 1402 ساعت: 13:03