بازارهای سرمایه در کشورهای نوظهور: بورس سهام سرمایه داری دولتی؟

ساخت وبلاگ

همانطور که وضعیت در بازارهای بزرگ نوظهور نشان می دهد ، بازارهای مالی لزوماً نباید به صورت آزاد سازماندهی شوند. گاهی به دلایل خوب

در دو سال گذشته ، دولت چین اغلب با مداخله گسترده در عملکرد بازار سهام و اعمال مجازات برای گروه های مالی نوظهور ، سرمایه گذاران را در بازارهای سرمایه شوکه کرده است. پوشش برجسته در اروپا نیز به IPO لغو شده گروه مورچه های جک ما ، یک شرکت تابعه از کنگلومرای خصوصی چینی Alibaba ، یا خروج از بازار سهام اجباری از Didi ، دومین ارائه دهنده خدمات سواری در جهان پس از Uber داده شد.

اقدامات دولت چین بیشتر به عنوان بخشی از مبارزات قدرت شناخته می شود که در آن حزب کمونیست موقعیت قدرت سیاسی خود را تضمین می کند - و به عنوان یک سرمایه داری دولتی محکوم می شود. پیشینه این دیدگاه معادله ضمنی بازارهای سرمایه با بازارهای لیبرال است که در آن مقررات دولت (نباید) نقش مهمی ایفا کند. با این حال ، با بررسی دقیق تر ، این معادله نادرست است.

مداخله دولتی در بازارهای سهام در بازارهای نوظهور بسیار رایج است

این نه تنها از نظر تاریخی گمراه کننده است زیرا دولت نیز نقش اساسی در ایجاد بورس سهام و شرکت های مشترک سهام در اروپا داشته است. به عنوان مثال ، اولین شرکت مشترک سهام "آلمانی" ، Compagnie Brandenburg-African (در اصل "Handels-Compagnie Auf Denen Küsten von Guinea") ، در سال 1682 توسط فردریک ویلیام ، به اصطلاح انتخاب کننده بزرگ تأسیس شد. اما حتی امروز ، مداخله ایالتی در بورس سهام کاملاً متداول است ، به ویژه در بازارهای نوظهور ، به عنوان یک بررسی اخیر از برزیل ، چین ، هند ، روسیه ، آفریقای جنوبی و کره جنوبی نشان می دهد. مطالعه ما در پروژه StatecapFinance با بودجه DFG نشان می دهد که این مداخلات گاهی اوقات در استراتژی های توسعه اقتصادی ملی نقش مهمی ایفا می کنند.

در نتیجه ، بازارهای نوظهور از مبادلات مشتقات خود برای ایجاد معیارهای مربوط به قیمت کالاها - به ویژه برای محصولات کشاورزی ، فلزات و نفت با ارتباط استراتژیک برای توسعه اقتصادی ملی مربوطه - استفاده می کنند و برای فرار از قدرت قیمت گذاری شیکاگو ، لندن و جدیدیورک ، استراتژی به ویژه توسط چین ، هند و روسیه دنبال می شود.

کنترل ملی زیرساخت های بازار مالی

بورس اوراق بهادار در بازارهای بزرگ نوظهور نیز برای تأمین مالی قهرمانان ملی که می توانند در میان مدت شرکت های غربی را به خود اختصاص دهند ، ضروری است. در اینجا ، مکانیسم های کنترل دولت نیز برای جلوگیری از نوسانات بیش از حد سوداگرانه در قیمت سهام وجود دارد. به عنوان مثال ، به غیر از برزیل و روسیه ، معاملات پر سرعت در بازارهای بزرگ نوظهور به شدت تنظیم می شود. همین امر در مورد معاملات دریایی معاملات آتی شاخص سهام و دسترسی سرمایه گذاران خارجی به بورس اوراق بهادار ، با استثنائات در برزیل و آفریقای جنوبی نیز صدق می کند.

از این گذشته ، با توجه به اهمیت بورس اوراق بهادار در استراتژی های توسعه اقتصادی ، شگفت آور نیست که بیشتر این بازارهای نوظهور تأکید زیادی بر کنترل ملی زیرساخت های بازار مالی خود دارند. فقط در برزیل و آفریقای جنوبی سهامداران خارجی مجاز به ایفای نقش غالب در بورس سهام هستند. در غیر این صورت ، سهامداران ملی در صورتی که بورس سهام بلافاصله متعلق به دولت نباشد ، ممتاز هستند. فشار بازار برای بورس های داخلی - به عنوان مثال از طریق سیستم های تجاری جایگزین ، استخرهای تاریک یا از مبادلات خارجی - به طور مرتب برای جلوگیری از تضعیف این ابزار کنترل دولت نیز جلوگیری می شود.

به حداکثر رساندن سود در مقابل اهداف دولتی

از نظر ما ، از این رو ، یافتن بورس اوراق بهادار بر روی پیوستگی بین سازمان های سرمایه داری لیبرال و ایالتی ، معقول تر است. در حالی که بورس اوراق بهادار در قطب لیبرال در درجه اول به حداکثر رساندن سود (از شرکت های مبادله و سرمایه گذاران) مربوط می شود ، در اهداف دولت قطب سرمایه گذاری دولت مهم است. در این پیوستار ، بیشتر بازارهای نوظهور بسیار نزدیک به سرمایه داری ایالتی نسبت به مبادلات در اقتصادهای مستقر هستند.

در حال حاضر ، بازارهای بزرگ در حال ظهور برزیل ، چین ، هند ، روسیه ، آفریقای جنوبی و کره جنوبی یک چهارم از سرمایه گذاری در بازار سهام جهانی و نیمی از گردش مالی را در بازارهای مشتقات مبادله ای (آینده/گزینه ها) ، با قدرتمند تشکیل می دهند. روند صعودی ، به ویژه به دلیل افزایش اقتصادی آسیا. بنابراین ، برابر کردن بازارهای سرمایه با بازارهای لیبرال در آینده به طور فزاینده ای گمراه کننده خواهد بود."شوک چین" تنها نوک کوه یخ بود.

آندریاس نولک استاد علوم سیاسی در دانشگاه گوته فرانکفورت و همکار ایمن است.

Kai Koddenbrock رهبر گروه تحقیقاتی جوان در روابط بین الملل در خوشه تعالی "چندگانه آفریقا" در دانشگاه Bayreuth است.

یوهانس پری محقق اصلی پروژه StatecapFinance و یک محقق فوق دکترا در انستیتوی علوم سیاسی در دانشگاه گوته فرانکفورت است.

نوشته های وبلاگ نشان دهنده نظر شخصی نویسندگان است و لزوماً بازتاب نظرات امنیت یا کارکنان آن نیست.

بهترین بروکر فارکس...
ما را در سایت بهترین بروکر فارکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : داریوش اسدزاده بازدید : 56 تاريخ : دوشنبه 7 فروردين 1402 ساعت: 11:38